Leer Nederland echt kennen

Veel mensen starten hun zoektocht naar de perfecte vakantie tegenwoordig online. Er zijn duizenden, zo niet miljoenen websites met tips over welke landen en steden je moet bezoeken, wat je niet mag missen op de plek van bestemming en welke lekkernijen je hoort proeven van de inheemse keuken. Niet iedereen wil echter op vakantie naar het buitenland. Soms laten vliegangst, reiskosten of reisduur een vakantie naar een ver land niet toe. In andere gevallen vinden mensen het gewoon het allerfijnst om in hun eigen land te blijven. Ze spreken de taal, kennen de weg en weten welk gerecht ze willen bestellen in een restaurant. Vreemde dingen zijn niet altijd beter. Bovendien is een groot deel van de Nederlanders nooit écht in eigen land op vakantie geweest. Als mensen in eigen land op vakantie gaan, brengen ze hun dagen opeens heel anders door dan dat ze dat in een ander land zouden hebben gedaan. 

Doe het anders

In het buitenland maken we uitstapjes naar bezienswaardigheden zoals ze in de reisgids over de streek staan omschreven. We houden (gekke) fotoshoots waarbij we torens omver duwen, met standbeelden knuffelen en in de lucht springen voor prachtige panorama uitzichten. Daarna struinen we souvenirwinkels af naar het beste souvenir als herinnering aan deze mooie vakantie. Wanneer we in eigen land op vakantie gaan, boeken we een huisje op een vakantiepark of camping, ontbijten in de zon, zwemmen in het zwembad en verlaten het terrein pas weer als de vakantie om is. Een vakantie is eigen land kan echter ook op een hele andere manier worden ingevuld.

Ontdek en beleef nieuwe dingen 

Al onze 12 provincies hebben iets unieks wat je minstens één keer in je leven zou moeten zien, proeven of ervaren. Leer Nederland écht kennen. Zoek op internet welke toeristische attracties er in ons land zijn en bedenk wat jij daarvan graag zou willen zien/doen. Ontdek nieuwe dingen en beleef een vakantie in eigen land eens heel anders. Bekijk de hunebedden in het rustige Drenthe, voel de wind in je haren terwijl je over de stormvloedkering van de Deltaweken loopt, maak een vaartochtje door het Venetië van Nederland (Giethoorn) of laat de adrenaline door je lijf stromen tijdens een parachutesprong op de Waddeneilanden. Maak foto’s, koop souvenirs en eet lokale lekkernijen. 

Vakantiepark

Boek een Roompot vakantiepark in de omgeving van de uitgekozen activiteit of bezienswaardigheid om er een onvergetelijke vakantie van te maken. Met een ruime keuze aan accommodaties zit het juiste verblijf er altijd tussen. Onze parken hebben vele faciliteiten om je vakantie zo zorgeloos en ontspannen mogelijk te maken. Vervelen is niet nodig. Naast de uitstapjes in de buurt is er op het park genoeg te doen voor jong en oud, ongeacht het weer.