Willemstad Curacao

Ongedwongen en onafhankelijk op vakantie met een huurauto op Curaçao

Al sinds jaar en dag gaan er dagelijks vluchten van Amsterdam naar Willemstad. Curaçao is een zeer geliefde bestemming bij veel Nederlanders die het eiland bezoeken voor een welverdiende vakantie of die hun familie bezoeken op het eiland. Curaçao is ongeveer 400 vierkante kilometer groot en heeft een warm en tropisch klimaat. 

Ondanks het feit dat het eiland in het Caraïbische gebied ligt, is het buiten het orkaangebied gelegen en is dit het hele jaar door een ontzettend fijne bestemming met een heerlijk klimaat. Om het verblijf op het eiland zo gemakkelijk mogelijk te maken en niet van anderen afhankelijk te zijn, is het wel aan te raden om een huurauto te reserveren indien je Curaçao bezoekt, omdat je hiermee overal kan gaan en staan waar je wil en makkelijk het hele eiland kan verkennen en ontdekken.

Boek je auto online en laat je vakantie direct bij aankomst in Willemstad beginnen 

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en vrijwel alle verhuurbedrijven zijn hier dan ook gevestigd. De meeste hiervan hebben bovendien een vestiging of pick-up en drop-off locatie op het Vliegveld. De kwaliteit van de huurauto’s op het eiland zijn over het algemeen zeer goed te noemen en voldoen aan de laatste veiligheidseisen en -normen.

Tip: Autoverhuur Curacao | Auto Huren Curaçao | Autohuur Ieder Budget

Het aanbod aan verhuurbedrijven bestaat uit een aantal lokale bedrijven en een aantal multinationals die je over de hele wereld terugziet. In veel gevallen kun je zelfs de auto vanuit Nederland al online boeken en kun je alle administratie thuis al afhandelen. Hierdoor ben je minder tijd kwijt wanneer je aangekomen bent op het eiland en kan je vakantie bij aankomst direct beginnen.

Rijden in automatische geschakelde huurauto’s is makkelijker

Het rijden op Curaçao is over het algemeen relatief makkelijk wanneer je ook gewend bent om in Nederland te rijden. De wegen zijn van een relatief goede kwaliteit. Het is echter wel verstandig om voorzichtig te zijn na een regenbui, omdat je door de plassen eventuele gaten in het wegdek over het hoofd kan zien. 

De snelheden op het eiland liggen aanzienlijk lager dan in Nederland en ook is er überhaupt minder verkeer op de weg. De regels zijn hetzelfde als in Nederland en er wordt ook aan de rechterkant van de weg gereden. De meeste auto’s op het eiland zijn bovendien automatische geschakeld, wat het rijden voor veel mensen nog makkelijker maakt.