4 tips voor een vakantie in jouw eigen achtertuin

Wil jij dit jaar geen vakantie plannen, maar heerlijk genieten van een vakantie in je eigen achtertuin? Dat kan! Met een tuinhuis, blokhut of veranda kun jij heerlijk in de zon en uit de wind genieten van de tuin en van jouw vrije tijd. Ook ’s avonds kun jij nog genieten van een heerlijke zomeravond. Wil jij ook genieten van het vakantiegevoel in jouw tuin? Wij geven je 4 tips waardoor jij straks van een heerlijk vakantiegevoel kunt genieten in jouw eigen tuin.

#1 Ontwerp je eigen blokhut

Met een blokhut of tuinhuis in je tuin kun jij genieten van heerlijke zomerdagen vanuit jouw eigen tuin. Er zijn standaard modellen waaruit jij kunt kiezen, maar je kunt ook je eigen ontwerp maken. Via de 3D-configurator van Lugarde kun jij een eigen ontwerp maken. Naast het feit dat je hem zo volledig naar wens kunt ontwerpen, biedt het nog meer voordelen. Je kunt naast een loungeplek, ook een opbergruimte maken voor je tuingereedschap en tuinmeubelen. Zo kun je opgeruimd genieten van jouw tuin.

#2 Inrichting van jouw tuinhuis of blokhut

Heb jij al een tuinhuis of blokhut in je tuin staan en wil je hem opnieuw inrichten voor een vakantie in eigen tuin? Denk dan vooral aan items en decoratie die dat extra vakantiegevoel bij je kunnen creëren. Denk bijvoorbeeld aan een hangmat die jij onder de overkapping kunt plaatsen. Plaats ook een loungeset onder de overkapping, zodat je relaxt kunt genieten van het zonnetje buiten. Als jij elektra bij je tuinhuis of blokhut hebt, dan kun je ook je eigen minibar installeren. Je drankjes staan dan koud, dat is pas genieten!

#3 Zorg voor de juiste verlichting

Ook met behulp van verlichting kun je een vakantiegevoel creëren in de achtertuin. Zodra de zon in de zomer ondergaat is het vaak nog warm genoeg om heerlijk buiten te zitten. Verlichting onder je tuinhuis en in jouw tuin kan voor een mooie, romantische sfeer zorgen in de avond. Plaats verlichting met een zachte kleur, zodat je echt gezelligheid creëert onder de overkapping. Wil je meerdere lichten onder de overkapping? Kijk dan eerst hoeveel licht de lampen geven en houdt voldoende afstand tussen de lampen.

#4 Bloei en groei

Wanneer jij op vakantie gaat in het buitenland, kom je de meest prachtige en exotische planten tegen. Dit gevoel van exotisch kun jij ook creëren in de tuin. Laat de hortensia’s eens voor wat ze zijn en kies andere, wat exotischere planten. Laat je hierbij adviseren door een hovenier of een medewerker van een tuincentrum.

Heb jij alle tips meegenomen voor een vakantie in je eigen achtertuin? Dan kan de vakantie beginnen!