Maak je eigen B&B in een blokhut

Heb jij er altijd al van gedroomd om een eigen Bed and Breakfast te hebben, maar is jouw huis nog te vol? Niet getreurd! Je kunt nu jouw eigen B&B maken in een blokhut. Woon jij daarnaast ook nog in een drukbezochte vakantieregio met veel toeristen? Dan is dit de perfecte kans om een B&B in de tuin te maken. Wil je weten hoe jij dit moet aanpakken? Lees dan snel verder.

Plan en ontwerp!

Alvorens je kunt beginnen met een B&B is het verstandig eerst een goed overzicht te hebben. Het is goed om eerst te controleren of je een vergunning nodig hebt voor de B&B in de tuin. Hiervoor kun jij informatie opvragen bij de gemeente, want dit zal per gemeente verschillen. Denk ook na over een marketingplan, prijsberekeningen en mogelijke andere aanvragen die je zult moeten doen. Zet dit voor jezelf op een rijtje voordat je je bezig gaat houden met stap 2.

Stap 2 is het aanschaffen, of geschikt maken van een blokhut voor de B&B. Via de 3D-Configurator van Woodpro kun jij een eigen blokhut ontwerpen. Als jij een B&B wilt maken van een blokhut is het verstandig om meerdere ruimtes te creëren. Zo kunnen jouw gasten bijvoorbeeld in de ene ruimte slapen en in de andere ruimte kunnen zij zich douchen en opfrissen.

Creëer een oase van rust

Bij een B&B heeft de klant over het algemeen een andere verwachting dan bij een hotel. Een B&B is persoonlijker, rustiger en men heeft direct contact met de lokale bevolking, met jou! Mensen kiezen hier bewust voor. Daarnaast hebben mensen ook maximale privacy als ze in een blokhut verblijven. Plaats voor de blokhut een heerlijke lounge plek waar gasten kunnen genieten van de rust. De gasten zullen het daarnaast ook waarderen als ze zelf koffie of thee kunnen zetten. Dit zal het ultieme vakantiegevoel creëren.

Isolatie

Wil jij dat de gasten het hele jaar door kunnen genieten van jouw unieke B&B? Zorg er dan voor dat de blokhut goed geïsoleerd is, zodat alle gasten het hele jaar door comfortabel kunnen genieten van hun vakantie. Je kunt jouw blokhut op verschillende manieren laten isoleren, bijvoorbeeld vloerisolatie, dakisolatie en wandisolatie. Het meest ideale voor uw gasten is wanneer jij meerdere vormen van isolatie gebruikt. Op die manier gaat de temperatuur het minst verloren.

Krijg jij al vakantiekriebels na het lezen van deze ideeën? Begin nu alvast met het plannen van je eigen Bed and Breakfast. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen en het vakantieseizoen begint al sneller dan je verwacht. Veel plezier met het opstarten van je eigen B&B!