Wat te doen in de Belgische Ardennen?

De Belgische Ardennen zijn al decennia lang een zeer geliefde vakantiebestemming bij veel Nederlanders. En niet zonder reden. Prachtige natuur op een paar uur rijden, wie wil dat nou niet. Geen vluchthaven stress. Geen dure vlieg tickets. Geen andere taal te hoeven leren. Bij sommigen leeft nog het idee echter, dat de Ardennen saai zijn, dat er niet zoveel te doen is. Wat ons betreft is dit een misvatting, en we zullen in dit artikel toelichten de vele opties die er zijn voor recreatie.

De Ardennen kennen heel veel recreatie en outdoor mogelijkheden. Te veel om op te noemen eigenlijk, maar we zullen de belangrijkste toelichten. Allereerst, is er de survival. Dit is een van de primaire trekpleisters van de Ardennen. Er is geen streek in Europa waar meer aan survival gedaan wordt dan hier. Survival combineert meerdere activiteiten, zoals wandelen, klimmen, varen. Het is dus een multidisciplinaire bezigheid. Survival is doorgaans met name in trek bij jongeren en twintigers, vanwege de intensieve aard. Survival is ook een uitermate geschikte activiteit om te ondernemen bij bijvoorbeeld een schoolkamp. Je ziet ook steeds meer bedrijven aan survival doen omwille van ‘teambuilding’. Enfin, ons aanbevelen zou zijn om een camping te zoeken in de Ardennen, die gespecialiseerd is in het verzorgen van dergelijke activiteiten zoals Outdoor Camping Barvaux. Dit is hun website. De meeste survival tochten komen in arrangement vorm, dus je hoeft je ook geen zorgen meer te maken om eten en drinken.

Voor oudere vakantiegangers die wellicht niet zo veel zin hebben om te rennen, vliegen, zwemmen bij een survival activiteit, zijn er ook meer dan voldoende wandeltochten te ondernemen. De Ardennen kennen vele wandelpaadjes waar je naar hartenlust kunt hiken. Gewoon lekker op uw eigen gemak, uw eigen tempo genieten van de prachtige natuur die de Ardennen te bieden heeft. Ook qua wandelvakanties zijn er arrangementen te vinden, op deze website wordt zo een arrangement beschreven wat dit allemaal precies inhoudt.

Enfin, of je nu meer van de survival bent of van de wandelingen, er is voor ieder wat wils te beleven in de Belgische Ardennen.