Zorgeloze vakanties in Nederland. Er even helemaal uit met een mindervalide

Wanneer je zorg draagt voor een persoon met een verstandelijke of een lichamelijke beperking dan wijkt je leven behoorlijk af van de standaard. Niet alleen de verzorging maakt het dagelijkse leven hiermee een stuk ingewikkelder ook het op vakantie gaan wordt een grotere opgave…doch zeker niet onmogelijk. We geven een paar tips hoe ervoor zorgt dat je niet gaan denken en leven in beperkingen, maar juist het tegenovergestelde.

Het heeft even geduurd maar gelukkig zijn er steeds meer instanties die rekening houden met mensen die speciale verzorging genieten. Dit kan zowel mentaal als fysiek zijn.  

Als verzorger op stap met een mindervalide

Een van die instanties is bijvoorbeeld Roompot. Zij bieden aangepaste locaties aan die geschikt zijn voor gehandicapten. Dit kan dus een functiebeperking zijn of omdat je rolstoel afhankelijk bent. Wanneer je een huisje boekt via de website dan kun je via de filter functie aangeven dat u een woning zoekt die is aangepast op mindervaliden. Roompot heeft ook een special website opgezet om mensen met een beperking beter te kunnen helpen,
RP Care. Op deze site treft u alle informatie aan over de mogelijkheden die je op deze vijftien parken tot je beschikking hebt. 

Naast Roompot zijn er nog vele andere organisaties die zorgvakanties aanbieden. Wat te denken van: 

  • Buitengewoonreizen.nl
  • Deblauwegids.nl
  • Hetvakantiebureau.nl
  • MEE vakantiewijzer.nl

Groepsvakanties voor mensen met een beperking

Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat de mindervalide persoon in kwestie er liever zelf op uit wilt. Gelukkig is dit ook heel goed mogelijk. Want er worden namelijk ook groepsreizen aangeboden door organisaties als: Stichting Recreatie Gehandicapten en de Zonnebloem.

De eerste richt zich op alle leeftijden en de laatste meer op de senioren. Beide organisaties bieden reizen aan in groepen voor mensen met een beperking. Voor de persoon in kwestie kan het heel prettig zijn om op vakantie op te kunnen trekken met soortgenoten.

Liever het water op? Vanaf mei kan dit eindelijk

Sinds mei is er het omgebouwde vrachtschip ‘De Jonathan’ die nu eindelijk klaar is om uit te varen met mensen met een  verstandelijke of lichamelijke beperking. Het zijn vierdaagse tochten en ze vertrekken vanuit de thuishaven in Hasselt richting Zwolle, Kampen, Harderwijk, Lelystad en Urk. De mogelijkheid voor een dagtocht is er ook, op vrijdag kunnen mensen inschepen voor een dagtocht.

Tot slot: Dagbesteding voor gehandicapten

Niet alleen een dagtocht met de boot kan een goed idee zijn voor een dagbesteding. Er zijn nog veel meer manieren om met gehandicapten een leuke dag te hebben. Wat dacht je van een dag samen fietsen op een stabiele fiets bijvoorbeeld. Het bedrijf 4wieler.nl heeft nu zelfs een duofiets nu ook als trio fiets ontwikkeld waar de rolstoel meekan op reis. Zeker gezien deze tijd van corona nu er veel nog gesloten is kan dit een welkome optie zijn om tegen even de deur uit te kunnen. Wil je toch weten of je wel echt de deur uit kan naar een pretpark of zoiets dergelijks dan kun je eens kijken op dagjeuit.com. In de rubriek ”Met wie een dagje weg” kun je uitstapjes vinden voor mindervaliden.