Top 5 bezienswaardigheden en Hotels in Venetië

Voor een korte vakantie in Venetië is het zonder meer mogelijk om in een hotel te verblijven, maar voor wie van een langere vakantie in de stad wil genieten wordt ook de verhuur van appartementen aangeboden. Er zijn veel verschillende soorten hotels in Venetië. Sommige hotels hebben een echt spectaculair uitzicht en zijn natuurlijk duurder, maar het is ook mogelijk om een goedkoper hotel te vinden. Dat is vanzelfsprekend voor iedere vakantieganger om zelf uit te maken wat hij of zij het waard vindt.

Waarom kiezen voor een vakantie naar Venetië?

Het is in ieder geval zeker dat de aantrekkelijkheid van Venetië als vakantiebestemming voor o.a. kunstliefhebbers en onlangs gehuwden er voor heeft gezorgd dat er ook een groot aanbod van hotels en pensions is gekomen. In de stad Venetië zijn vooral de hotels in de voormalige palazzi (paleizen) een elegante optie om in te verblijven. De afstand van de hotels tot het Piazza San Marco heeft een grote invloed op de prijs van de overnachting in het hotel. Over het algemeen geldt dat een grotere afstand van het hotel tot dit populaire plein betekent dat het hotel goedkoper is. Beroemde hotels in Venetië zijn Zecchini, Al Sole, Agli Alboretti, Gritti Palace, Flore, Giorgione en Marconi.

  1. Het Grote Kanaal (Canal Grande): Canalazzo in het Italiaans, vertaald als het Grote Kanaal, is dit kanaal de belangrijkste waterweg van Venetië. Het kanaal is ongeveer 3800 meter lang en splitst de stad in tweeën. Het Grote Kanaal loopt in de vorm van de letter “S” door de stad Venetië. Aan de oevers van de waterweg bevinden zich veel magnifieke gebouwen uit de twaalfde tot de zeventiende eeuw. Omdat Venetië zo karakteristiek met haar waterwegen omging, werd dit kanaal als een weg gebruikt. Deze “weg” was lange tijd het centrum van de handel in Venetië. Schepen tot 400 ton zeilden hier voorbij om hun goederen af te leveren. Er zijn vier bruggen over de Canalazzo, namelijk Ponte della Costituzione, Ponte degli Scalzi, Rialto brug en de Accademia brug.
  2. Boottocht met een gondel: Wellicht het beroemdste beeld van Venetië is de gondelier met zijn gondel. Dit beroep werd altijd van vader op zoon overgeleverd en is nog steeds voornamelijk een beroep uitgeoefend door mannen. In vroegere tijden waren de gondels nodig om goederen te vervoeren door heel Venetië, maar tegenwoordig worden de gondels gebruikt om mensen op vakantie door Venetië te vervoeren. Veel mensen zeggen dan ook dat een vakantie in Venetië niet compleet is zonder een boottocht met een gondel.
  3. Markt van Rialto: De markt van Rialto staat goed bekend in Venetië en omstreken. De inwoners van Venetië komen regelmatig inkopen doen op deze markt, die open is op alle dagen, behalve zondag. Een stroom van mensen, goederen en boten maken deze locatie zeer levendig en zeker een bezoek waard tijdens uw vakantie in Venetië.
  4. Ca’d’Oro: Eén van de mooiste gebouwen in Venetië is wellicht het Ca’ d’Oro, wat letterlijk het huis van goud betekent. Dit paleis, of palazzo, werd in 1420 gebouwd in opdracht van de rijke koopman Marino Contarini. Het is te zien dat getalenteerde