Wat te doen tijdens een vakantie in eigen land?

Heb je dit jaar geen vakantie naar het buitenland gepland, maar wil je er toch even uit? Geen probleem, want met het mooie weer kan dit perfect in Nederland. Je hoeft dus echt geen uren in een vliegtuig te zitten om het vakantie gevoel te ervaren. In Nederland zijn er talloze buiten speeltuinen, pretparken en dierentuinen te vinden. Zo kom je de vakantie met de kinderen wel door. Geen kinderen en is een speeltuin dus niet aan jou besteed? Ook dit is geen probleem. Bezoek een festival, ga lekker naar de sauna of organiseer een picknick in het park met al jouw vrienden.

Weg met de kids

Voor veel kinderen is lang reizen niet echt iets om naar uit te kijken. Een dagje weg in Nederland is dus perfecte optie. Ga bijvoorbeeld naar het Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa! Met ongeveer 350 speeltoestellen kunnen kinderen zich hier de hele dag vermaken en al hun energie kwijt (ook heel fijn voor de terug reis). Familie pretpark Drievliet is ook echt een aanrader. Hier is aan de allerkleinste kinderen gedacht, maar ook aan de sensatie zoekers. Door deze variatie in attractie is er voor de hele familie wat te beleven. Deze uitjes zijn dus ook uitermate geschikt voor een schoolreisje of een familie-uitje. Zwaluw Reizen biedt verschillende dagtochten en arrangementen, die je een uniek dagje uit geven. Groot voordeel is dat het groeps- of leerlingenvervoer daar altijd bij in zit!

Een dagje uit voor volwassenen

Wil je een dagje plannen voor volwassenen dan kan een bezoekje aan een pretpark natuurlijk nog steeds een goede optie zijn. Kies dan voor een park met veel achtbanen. Ga bijvoorbeeld naar Walibi of de Efteling. Hier vind je het perfecte dagje vermaak voor echte thrill seekers. Willen jullie het liever wat rustiger aan doen, ga dan voor een wellness dagje naar Thermen Holiday of de Zwaluwhoeve. Kom helemaal tot rust in een warm kruidenbad of zweet al je afval stoffen eruit in een hete sauna. Neem een lekkere massage of gezichtsbehandeling en je dagje relaxen is helemaal compleet.

Budget dagje weg

Hoewel een dagje pretpark of sauna heel leuk is, het kost wel wat. Zoek je iets voor een kleiner budget, dan is een gratis festival een geweldige oplossing. In de zomer zijn er vaak genoeg activiteiten te vinden in parken. Ga even op onderzoek uit en je vind vast en zeker een leuk festival bij jou in de buurt. Neem zelf een kleed en een goedgevulde koelbox mee en zo zal je zien dat een dagje weg niet duur hoeft te wezen.