5 redenen voor een zonvakantie naar het Griekse Zakynthos

Het Ionische eiland Zakynthos is voor vele een droombestemming. Het eiland kent prachtige stranden, gigantische rotspartijen en wordt omringd door een kraakheldere blauwe zee. Verder zit het eiland boordevol leuke bezienswaardigheden, waardoor je je geen moment hoeft te vervelen. Wij van Beter Uit kunnen tal van redenen bedenken om een zonvakantie naar de Griekse zon te boeken.  

1# Heerlijk klimaat

Zakynthos behoort tot de Ionische eilanden en ligt dan ook in de Ionische Zee. Het eiland heeft een mediterraan klimaat waardoor de zomermaanden erg warm en droog kunnen zijn, terwijl de wintermaanden meestal nat en koel zijn. Wanneer het erg warm is kun je verkoeling opzoeken in de zee of een schaduwplekje opzoeken in de buurt van de zee.  

2# Navagio Beach

Navagio Beach is een verscholen wit kiezelsteen strand met prachtige kalkstenen kliffen en behoort tot de mooiste stranden van Zakynthos. Navagio betekent in het Grieks scheepswrak. En zoals je wellicht al vermoed ligt er dan ook een scheepswrak op dit strand. Het schip is begin jaren 80 gestrand en op dat moment vonden de Grieken het niet nodig om dit aangespoelde wrak weg te halen. Bovendien hadden ze het geld en de middelen er ook niet voor. Uiteindelijk is het scheepswrak tot ieders verbazing uitgegroeid tot de toeristentrekpleister van het eiland. Echter is het eiland alleen te bereiken per boot.

3# Schildpadden spotten

Aan de kust van Zakynthos bevindt zich de broedplaats voor de Caretta Caretta schildpad. Helaas wordt de broedplaats bedreigd door de invloed van de mens, waardoor steeds minder babyschildpadden worden geboren. In het voorjaar leggen de schildpadden hun eieren en in oktober beginnen de baby schildpadden aan hun gevaarlijke tocht naar zee. Bij het spotten van schildpadden is het belangrijk om voldoende afstand te houden, omdat ze zich anders opgejaagd voelen. Als ze worden opgejaagd zullen ze minder snel hun eieren leggen. Ga daarom met een gids op excursie om de schildpadden op een veilige manier te spotten. Let daarnaast ook goed op de informatieborden van de stranden, zodat je precies weet waar je wel of niet je parasol en strandstoel kan neerzetten.

4# Traditionele dorpjes, kerkjes en kloosters

Ondanks de zware aardbeving in de jaren 50 zijn er nog steeds een aantal prachtige traditionele dorpjes te vinden op Zakynthos. In deze veelal kleine dorpjes kun je door de smalle straatjes dwalen en genieten van heerlijke lokale lekkernijen. Verder vind je in de dorpjes veelal traditionele kleden en verkopen ze er de beste olijfolie. Breng ook vooral een bezoekje aan de olijfoliefabriek. Daarnaast vind je op Zakynthos nog tientallen indrukwekkende kerken en kloosters, zoals de Church at the Sea. Deze kerk is bovenop de rotsen gebouwd aan de kust van de Agios Nikolaos.

5# Slenteren door de hoofdstad

Naast de prachtige stranden heeft het eiland natuurlijk nog veel meer te bieden. Ga lekker rondslenteren door Zakynthos-stad, de hoofdstad van het eiland. Deze stad was voor bijna 90% verwoest dankzij de aardbeving in de jaren 50. Maar de stad heeft zich weer helemaal weten op te krabbelen. Breng een bezoek aan de Agios Dionysos kerk, wandel over San Marco plein en het Solomos Plein. Verder kun je uitgebreid shoppen in de sfeervolle straten van de hoofdstad. Wel raden we je aan om pas naar de stad te gaan aan het einde van de middag. De temperatuur wordt aangenamer en de stad gaat vanaf dat moment ook veel meer leven.