De leukste bestemmingen voor seniorenvakanties

Bijna iedereen vindt het heerlijk om regelmatig op vakantie te gaan, alleen is dit voor senioren vaak niet meer vanzelfsprekend. En dat is natuurlijk heel jammer! Want ook senioren kunnen er ontzettend van genieten om even lekker weg te zijn. Er zijn genoeg seniorenvakanties waaraan je kunt deelnemen, naar de meest prachtige bestemmingen.

De Veluwe

De Veluwe is voor veel ouderen een ideale vakantiebestemming. Hier vind je namelijk rust, ruimte en natuurlijk prachtige natuur. Je kunt hier heerlijk wandelen, maar ook gewoon genieten van de ouderwetse gezelligheid. Degenen die wat van de omgeving willen zien, kunnen bijvoorbeeld een museum bezoeken of een demonstratie van ambachtslieden bekijken. En aan lekker eten en drinken ontbreekt het ook niet in de Veluwe!

Wandelen in Oostenrijk

Ben je nog goed ter been? Dan is Oostenrijk een prachtig land om lekker te wandelen. Maar ook om in alle rust te ontspannen is Oostenrijk perfect. Hier vind je namelijk prachtige groene natuur, bossen, bergachtige gebieden, uitgestrekte weilanden en grote meren. De perfecte plek dus om helemaal tot rust te komen.

Naar Duitsland in de kerstvakantie

Wil je graag op vakantie in de kerstvakantie? Dan is Duitsland de perfecte plek. Hier kun je namelijk ontzettend veel sfeer proeven op kerstmarkten en in stijl je kerstinkopen doen. Soms kun je kerstmarkten in verschillende steden bezoeken voor het ultieme vakantiegevoel.

Fietsen door Brabant en België

Ook kun je kiezen voor een fietsreis door Brabant en België. Voor veel senioren is dit lekker dichtbij huis, en toch kunnen ze echt vakantie vieren. Tijdens deze reis maak je namelijk een heerlijke fietstocht waarbij de Belgische grens wordt overgestoken. Misschien kun je zelfs nog een bezoekje brengen aan de wilde dieren in de Beekse Bergen. Voor de echte fietsliefhebbers is deze vakantie ideaal!

Genieten in Frankrijk

Een reis naar een knus vakantiepark in Frankrijk is ook een hele goede keuze. In Frankrijk kun je namelijk genieten van gezellige dorpjes, heerlijke wijnen en mooie natuur. Voor de sportievelingen is het ook heel leuk om lekker te wandelen of fietsen in Frankrijk.

In de winter naar Spanje

Veel senioren vinden het heerlijk om het warme Spanje op te zoeken wanneer het in Nederland wat kouder wordt. In Spanje kun je namelijk genieten van mooi weer, een prachtige kust en mooie bezienswaardigheden. Tijdens een reis naar Spanje kun je dus een aantal kathedralen, kastelen en mooie dorpjes bezoeken, maar ook gewoon genieten van het weer en van lekker eten en drinken.

De Zeeuwse kust

Hou jij het liever dichtbij huis? Dan is er aan de Zeeuwse kust ook genoeg te beleven. Hier kun je lekker uitwaaien op het strand, of een gezellig Zeeuws dorpje bezoeken. Kies je voor een vakantiepark? Dan kun je natuurlijk ook heerlijk tot rust komen met een mooi leesboek op het terras van je bungalow.

Een cruise

Ook een cruise is heerlijk voor veel senioren en het aanbod is eindeloos. Een cruise naar Noorwegen, de Canarische Eilanden, Ijsland, Engeland of Sint Petersburg, niks is te gek!